Leta kalv

Med goda förhoppningar åkte jag till David i Frillesås. Vi skulle jaga kalv. David hade fått in bra rapporter på älg. Ko med kalv hade setts till men samtidigt hade dom skjutit en kalv i närheten i deras älgskötselområde. Vi var ju bara 2 personer men med ställande hund blir ju sådana här dagar väldigt mysiga och lugna och hunden får jobba i lugn och ro. David släppte av mig på ett hett område och åkte runt skogen och tog ett pass. När vi väl var klara hör jag en annan hund ev en stövare och våra chanser blev mindre. Hinner knappt skriva sms till David om hunden och att jag inte sett några spår som jag ironiskt nog hör Aska ta upp. Det hade bannemej stått älg mitt i allt. Lät Aska skälla in sig lite innan jag närmar mig för att titta på spåren. Ser ett större och ett mindre spår. Perfekt tänker jag. Ko m kalv. Ståndet går loss Aska rör sig i en båge mot en gård. Blir tyst och springer mot bilen igen. Mähh va nu då, bryter hon nu när det lät så bra??? Det hade nog visat sig att älgarna vänt tvärt vid gården och sprungit mot min bil och sen gjort en båge mot David.

Nu blev det spännande. Väntar på David, väntar på ett skott. Ståndskall mitt framför Davids torn. 15 min, det händer sällan på älgjakt. Hmm är det inte ko med kalv. Det går loss och jag kallar på David via radion. En cykelstyreTjur och en kviga ev fjoling. David var osäker, grubblade högt om att det ev var en kalv men vad gör det,?? Hunden gjorde ett bra jobb och fortsätter säkert en stund till om vi vill smyga på. Vi ställde om och jag smög in. På 50 m ser jag hund och älg, hon skäller nu på cykelstyret och ser inte den mindre.

image

Måste försöka kalla av det olovliga viltet och ta nya marker. Vill här göra henne varse mig samtidigt som jag vill vara riktigt nära. Det är jag nu. Hinner Tom filma. Stöter älgen hårt med hopp om sken och kallar in hund högt och tydligt så hon skall förstå min intention om att hon skall bryta.

Min vilja går igenom, älgen skenar och Aska följer efter genom skogen men bryter vid ett fält. Perfekt. Tror snart Aska förstår mig. Med tanke på volym och den höga rösten med inkallning så bör hon förstå att just denna älgen skall vi inte jaga. Kopplar upp aska, fikar. Släpper Bella på em och trots väldigt lite skogsvana börjar hon söka ut mer och mer. Gör mig absolut ingenting att hon inte hittar älg. Vi kan avsluta i god tid, Bella möter upp oss när hon sökt över marken. En mkt mysig och avslappnad jakt.

Ps hittade en rotvälta som Freddy och hans pappa kan ta tag i om dom kan.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s