Vaka i -18… ??

Förr kunde jag tycka det var lite kul att vaka, titta på djur och slappna av. Nu brinner jag så för hundjakt att jag absolut inte alls vill vaka. Men min vän Peter älskar att vaka, han älskar vildsvin och haft lite stolpe ut med fällt vilt denna hösten. Så jag tyckte han kunde få testa vår mark. Vi hade även hört att en gris blödde av bevis i snön så den skulle vi ta om det gick. På vår mark har vi aldrig skjutit något på men vi har säkert fodrat i 2 år. Så nu va d dags. En matgris skulle hem, hundarna var med för ev eftersök eller nyttigt dödsök. Skogen knakade då furorna sprack. Det var minus 18 och jag som låg på liggunderlag under bar himmel skulle nog max klara 2 h. Hörde enstaka ljud men inget mer. Ville gärna skjuta räv men ingen kom. Peter däremot fick en större gris i knät men den fick nog vind och vände tvärt. Den kan oxå vänt pga det ljud Peter skapade när han vände sig i det snustorra och starkt nedkylda tornet. Månen var magisk och när känsel slutat funka i fötterna och sakta spred sig upp i benen var det läge att bryta. Från 17-20,30 klarade jag. Borde nog brutit kl 19.

image

Peter den starke jägaren satt utan handskar och hade säkert suttit natten ut om det hade kommit djur. Jaga med hundarna på helgerna och vaka på vardagsnätterna då blir man inte gammal. Nä nu lär det dröja innan jag vakar igen. Längtar till när gräset är slaget och rävarna smyger dig ut i sommarnatten. 18 minus, fy fan va kallt.

Annonser

One response

  1. Jag längtar redan på att gå ut och vaka!!
    Det var underbart att sitta och titta på gnistret från iskristallerna i luften , höra träden spricka och dessutom få ett vildsvin nästan i knät , det är otroligt att dom kan gå så tyst trots vädret för snön knarrade bara jag tänkte på att röra mig.
    Tack för en härligt frisk kväll.
    Med vänlig hälsning, Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s