Djupa skogar i Borås

Borås, Ulricehamn, Bollebygd känns som att komma till djupa, vackra urskogar. Lite som Småland eller Dalslands djupa skogar. Trevliga Bengt och co i Bredared norr om Borås har kalv kvar hela februari och ville testa mina hundar. Började med att släppa Aska då hon dagen innan visat prov på bra jobb med älg. Oavsett med hjälp av gpspejl så vet man inte riktigt vart älgarna står. Man kan ju inte marken. Då jag hittar viltstigar eller ungtall brukar man hitta rätt. Här var det ont om älgspår.

image

Med tanke på att gårdagen va hård skulle bara Aska jaga 2 h sen skulle jag byta till Bella jämten. När Aska blir uttråkad skäller hon första bästa. Mycket riktigt några snabba väckskall, korta och ljusa. Jo rådjur eller räv. Gick som tur förbi Bengt som lugnt reste sig i tornet och sade bestämt ”NEJ” och Aska gjorde bromsspår och bröt och kom till mig. Tror många unghundar jagar det som rör sig i början några 100tals meter. Inga älgar hemma i denna såten och med 9- grader så va det läge för fika. In med Aska i bilen och på med täcken och värme och lite föda. Jag tror på hundar som ett hockeylag. Bäst förutsättningar ger bäst resultat. Dvs kost, värme, uppvärmning, sömn och kärlek.

image

Gjorde Bella klar. Gick med Bengt några hundra meter innan han tog ett pass nära. Jag tycker mig se ett högt berg med plantering och ungtall. Bengt håller med och jag byter kurs för att få med den marken . Börjar genast se spår. Bella söker ut och ser att hon skrotar runt på det höga berget. Får fantastiskt nog reda på att Bella skäller ståndskall via radion på högsta höjden i tät tallplantering men jag hör nada. Skyttarna hör och det är det viktiga. Jag Smyger upp och börjar smyga närmare och är så nära som 170 m och då hör jag skallet. Tät skog med snö och höga berg kväver ljudet. Som vanligt på höjder stämmer inte vinden utan den snurrar och älgarna drar. Bengt skymtar ko m kalv och synd var ju det när Bella drar ur såten fel väg och vänder ej tillbaka med älgarna tyvärr. Som tur är släpper Bella vid sken och jag kan koppla. Skönt ibland att kunna bryta vid 13 och vila hemma på soffan i dagsljus kolla en jaktfilm och vila 5 min på lilla visaren. Det är livskvalitet det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s