Alarm i Östergötland

Henke min vän har ett flott säteri vid sjön Roxen i Östergötland. Bara det att d flesta gårdar runt omkring och Henkes gård är beroende av att vallen dom byggt på 30 talet skall hålla mot högt vattenstånd. Nu har även dom fått en nyetablering på gris. Föga önskvärd speciellt inte när dom nu går hårt på böket i vallen.

image

Tog mina 3 hundar och åkte dit. Dom har även gott om rådjur och älg. Kalv kvar på licens så detta kunde bli kul. Marken har enorma vassområden och det är självklart att här kan grisen frodas. Just nu lite halväckligt att släppa hund då isen knappt bär och ett mellanrum mellan is och vatten har skapats. Inte alls bra. Laikan märkte snabbt detta så vassen blev omöjlig att gå igenom. Det visade sig bara vart en växelgris. Stort sett samma storlek på spåret men helt klart där för att stanna.

image

Tog en kort sväng med den orutinerade jämten oxå på skogen. Mkt älgspår, tror inte hon redde ut alla spår så ingen älg kom till skott men väl en trött hund. Hon hittade sen givetvis att rävgryt som Bella behagade att stå o banka i. Han få kalvpuls innan jag kom fram. Jevvla unghund.

image

Tog en liten runda med combihunden oxå (Årja). Henke står på.pass och märker att det ligger ett rådjur framför honom mitt i jakten. Han går fram och djuret reder sig ej. Det visar sig ha rännebajs och är svagt samt så ser det ut som räven vart på det..Henke blir tvungen att avliva det. Blir nog en tur dit snart igen.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s